Συναγερμός στο Μαρκόπουλο: Φωτιά σε βιοτεχνία – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής προκλήθηκε από την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας (17/6) σε βιοτεχνία κατασκευής σκηνικών στο Μαρκόπουλο.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες τέθηκαν σε συναγερμό καθώς η βιοτεχνία βρίσκεται δίπλα σε χωματερή, αυξάνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης της φωτιάς.

Η πυρκαγιά το πρωί της Τρίτης (18/6) είναι σε ύφεση, ενώ εκεί ακόμη επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ώστε να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Η βιοτεχνία φαίνεται να καταστράφηκε ολοσχερώς, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ.

Τα αίτια της εκδήλωσης της φωτιάς παραμένουν άγνωστα και διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

Χάρτης της περιοχής: Η περιοχή του Μαρκόπουλου είναι γνωστή για την παρουσία βιοτεχνιών και μικρών βιομηχανικών μονάδων. Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται κοντά σε χωματερή, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς.
Μέτρα ασφαλείας: Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ακολούθησαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας για την προστασία των κατοίκων και των γύρω εγκαταστάσεων.
Δηλώσεις: Αναμένονται επίσημες δηλώσεις από τις αρμόδιες αρχές για τα αίτια της πυρκαγιάς και τις επόμενες ενέργειες που θα ληφθούν για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Η άμεση και συντονισμένη αντίδραση της Πυροσβεστικής κατάφερε να περιορίσει την εξάπλωση της πυρκαγιάς, αποτρέποντας έτσι μεγαλύτερες ζημιές στην περιοχή.