Φωτιές τώρα: Πύρινα μέτωπα σε Βόλβη, Κιλκίς και Πέλλα – Καίγεται και ο Άγιος Θωμάς στη Λάρισα

Φωτιές τώρα: Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς πολλαπλές πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές της περιοχής. Οι επιχειρήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι εντατικές και περιλαμβάνουν σημαντικά προσωπικά και μέσα.

Στον νομό Κιλκίς, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν φωτιά στο Χέρσο, με 34 πυροσβέστες στο σημείο που συνοδεύονται από 16 οχήματα και δύο αεροσκάφη. Στην περιοχή εκδόθηκαν μηνύματα έκτακτης ανάγκης προς τους κατοίκους, καλώντας τους να είναι έτοιμοι για εκκένωση.

Ταυτόχρονα, στην Πέλλα, η φωτιά απειλεί αγροτοδασική έκταση στο Ελευθεροχώρι. Εκεί, 28 πυροσβέστες, μαζί με 10 οχήματα και 2 αεροσκάφη, προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά, ενώ συνδράμουν και πεζοπόροι τμήματα.

Στον δήμο Βόλβης, κοντά στη Νέα Απολλωνία, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν αποσπαστεί για την κατάσβεση φωτιάς σε αγροτική έκταση.

Επιπλέον, νέα φωτιά έχει εκδηλωθεί και στα Βασιλικά, κοντά στη Θεσσαλονίκη, όπου ισχυροί άνεμοι επιδεινώνουν την κατάσταση. Πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς, που καίει ξερά χόρτα κοντά σε επιχειρήσεις και κατοικίες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζει να εργάζεται ακούραστα για την αποτροπή της εξάπλωσης των φωτιών και την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους. Καλούνται οι κάτοικοι των περιοχών να τηρούν τις οδηγίες των αρχών και να είναι έτοιμοι για άμεση εκκένωση, αν απαιτηθεί.

Φωτιά κοντά στις εργατικές κατοικίες στον Άγιο Θωμά της Λάρισας

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά κοντά στις εργατικές κατοικίες στον Άγιο Θωμά της Λάρισας, με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν σε χώρο παραπλεύρως του ΤΕΙ Λάρισας με τη φωτιά να περνάει τον δρόμο και να φτάνει στην πλευρά των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Θωμά. Ήδη στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ έντρομοι κάτοικοι ανησυχούν για τις οικείες τους.

Το 112, όπως και στις περιπτώσεις της Πέλλας και του Κιλκίς, ενεργοποιήθηκε και ζητάει από τους κατοίκους του Αγίου Θωμά στη Λάρισα να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.