Ηλεία: Υπό δρακόντεια μέτρα η απολογία του 37χρονου δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής

Η πόλη του Πύργου βρίσκεται σε κατάσταση ακραίας έντασης καθώς η κράτηση του 37χρονου δράστη, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία της ανιψιάς του, της 11χρονης Βασιλικής, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινότητα. Ο δράστης, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοφορία, αντιμετωπίζει πλέον την απολογία του μετά από απόφαση των αρχών να μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, για την ασφάλεια της διαδικασίας.

Η αντίδραση των κατοίκων του χωριού Μυρτιά ήταν ιδιαίτερα έντονη, καθώς ο χαμός της 11χρονης έχει βυθίσει την τοπική κοινότητα στο πένθος και την οργή. Το γεγονός ότι περισσότεροι από είκοσι δικηγόροι αρνήθηκαν να τον εκπροσωπήσουν στη δίκη επιδεινώνει την κατάσταση, αφήνοντας το δράμα να εξελιχθεί σε έναν ακόμα συμβολικό αγώνα για τη δικαιοσύνη.

Με τις αρχές να φοβούνται τη δυνατότητα ξεσπάσματος βεντέτας και νέων εκρήξεων βίας, η προσοχή στο Πύργο είναι έντονα επικεντρωμένη στη διαχείριση των επεισοδίων και στην αποτελεσματική διεξαγωγή της δικαιοσύνης. Παρά τις προσπάθειες να διατηρηθεί η ηρεμία, η πόλη παραμένει σε στάση συναγερμού, περιμένοντας να δει τις εξελίξεις στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινότητα.