Ίλιον: Ισχυρή έκρηξη σε ενεχυροδανειστήριο: Ζημιές και κρατήρας 20 εκατοστών

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Ίλιον, όταν άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από ενεχυροδανειστήριο επί της οδού Μενελάου. Η έκρηξη προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές στο κατάστημα και την γύρω περιοχή, δημιουργώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Σύμφωνα με το Open, η έκρηξη σημειώθηκε στις 03:10 τα ξημερώματα, και ήταν τόσο ισχυρή που δημιούργησε κρατήρα βάθους 15 έως 20 εκατοστών στο σημείο της έκρηξης. Το ενεχυροδανειστήριο, το οποίο ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία με αλυσίδα καταστημάτων του είδους, υπέστη σοβαρές ζημιές.

Άνδρες της Ασφάλειας και των ΤΕΕΜ έσπευσαν άμεσα στο σημείο, όπου αφού ειδοποίησαν τους γείτονες για την επικινδυνότητα της κατάστασης, προχώρησαν σε έρευνες. Κατά την έρευνα βρέθηκαν υπολείμματα πυροκροτητή και εκρηκτικής ύλης, τα οποία έχουν αποσταλεί για περαιτέρω ανάλυση.

Η προανάκριση για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις αρχές να αναζητούν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών. Παράλληλα, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και δεν αποκλείεται η πράξη να συνδέεται με κάποιο ευρύτερο δίκτυο εγκληματικότητας.