Σχολή Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. – Αμυγδαλέζα: Διεφθαρμένοι αστυνομικοί, εκκολαπτήριο κακών αξιωματικών και αδιαφορία από την Ηγεσία

Να τονίσουμε το εξής. Έχουμε τόσο “σκληρό” υλικό για την Σχολή Αξιωματικών στην Αμυγδαλέζα, με διαπλεκόμενους τόσο εν ενεργεία αξιωματικούς όσο και δόκιμους, που αν βγει στον αέρα, θα κάνει τον γύρο όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά του κόσμου ως θέμα. Τα απόλυτα αίσχη που γίνονται εκεί, μόνο αηδία και προβληματισμό προκαλούν και οι ανευθυνουπεύθυνοι απλά σφυρίζουν αδιάφορα. Μέχρι να γίνει το μεγάλο “μπάμ” και αρχίσουν τη γνωστή καραμέλα, ως “θύματα” πλέον, μοιράζοντας μηνύσεις για… συκοφαντική δυσφήμιση

Μετά τη γνωστή υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία εμπλέκεται η Αξιωματικός Ψυχολόγος Νίκη Βασιλείου που αποκαλύψαμε στο Policenews και έχει παγώσει το Πανελλήνιο, (δείτε εδώ: Σε διαθεσιμότητα η ψυχολόγος “εφιάλτης” της ΕΛ.ΑΣ. για δεκάδες πατεράδες που κατηγορήθηκαν άδικα και εδώ: Η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. Νίκη Βασιλείου που κατέστρεψε δεκάδες ζωές πατεράδων, έστειλε εξώδικο και μας γράφει να ζητήσουμε ανυπόκριτα συγνώμη) υπάρχει μια σειρά από γεγονότα, με εμπλοκή και άλλων στελεχών που θα προκαλέσει δημόσια οργή.

Όπως οργή προκαλεί και το γεγονός, ό,τι η Σχολή Αμυγδαλέζας είναι ένα “εκκολαπτήριο” αξιωματικών που μαθαίνουν από πολύ νωρίς πως να είναι διεφθαρμένοι και να καταπατούν τον όρκο τους πριν ακόμα τον δώσουν.

Έχοντας παρακολουθήσει και ερευνήσει ενδελεχώς περιστατικό κακοποίησης αστυνομικού από Δόκιμη Υπαστυνόμο της ΣΑΕΑ που οδήγησε σε νομικές περιπέτειες, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη και έχοντας στην κατοχή μας  πλέον και σχετικά έγγραφα διαπιστώνουμε ότι κάτι πάει πολύ λάθος με την αντιμετώπιση καταγγελιών στην ΕΛ.ΑΣ.

Μετά τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων από Δοκίμους Υπαστυνόμους της ΣΑΕΑ, που μαρτυρούν μάλιστα ευθέως διαφθορά χαρακτήρα τους, υπεβλήθησαν μηνύσεις κατά αυτών εδώ και κάποια χρόνια. Αυτές οι μηνύσεις υπεβλήθησαν νομότυπα που συνεπάγεται την άμεση ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ αλλά και άλλων αρμόδιων Υπηρεσιών όπως της ΣΑΕΑ, της ΓΑΔΑ και του γραφείου Αξιωματικών της Διεύθυνσης Προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.

Παρά τις καταγγελίες, μετά από σχεδόν 3 χρόνια, επέλεξαν να μην προβούν σε πειθαρχικό έλεγχο αυτών των Δοκίμων, οι οποίοι πλέον υπηρετούν στο 4ο έτος της Σχολής και αναμένουν το τέλος της φοίτησης τους.

Ο λόγος μη διενέργειας διοικητικού τους ελέγχου; Ο ενδεχόμενος έλεγχος τους πειθαρχικά θα σήμαινε την αποβολή τους από τη σχολή εν ολίγοις. Ταυτόχρονα δε στη διαμόρφωση της κατάστασης που έλαβε χώρα συμμετείχαν αξιωματικοί εκπαιδευτές της σχολής που κάθε  άλλο παρά επαγγελματίες ήταν και φέρουν πλέον ευθύνες παράβασης καθήκοντος πέραν άλλων.

Έτσι λοιπόν με μεσολαβήσεις εξ αρχής ατόμων που υπάγονται στις ανωτέρω υπηρεσίες ,αξιωματικοί, άτομα σε θεσμικές θέσεις και ιδίως με τη συμμετοχή γνωστής συνδικαλίστριας που ήταν πίσω από την οργάνωση κατάχρησης εξουσίας εναντίον κάποιων και συγκάλυψης ευθυνών άλλων ακολούθησε μία παρωδία όπου συμμετείχαν πολλοί ανώτεροι.

Η αλήθεια είναι ότι έγινε κάθε προσπάθεια να φιμωθεί και ένα εξόφθαλμο ψέμα που προώθησαν αδιακρίτως, ενώ έγινε ο λόγος για να τιμωρούνται και διασύρονται αθώοι και να γελούν οι ένοχοι που βλέπανε να γλιτώνουν προσωρινά κάθε πειθαρχική ευθύνη τους λόγω κοινού συμφέροντος πολλών που το παίξανε προστάτες της διαφθοράς και αναξιοπρέπειας τους.

Έγιναν ενέργειες να επισημανθούν στη διοίκηση και ηγεσία τα ανωτέρω περί πιθανής παράβασης καθήκοντος, αμέλειας άσκησης καθηκόντων, απειλών, συκοφαντιών κ.α. Αφού έλαβε γνώση ξανά η ΣΑΕΑ και ανώτερες Υπηρεσίες μέσω νέων καταγγελιών η απάντηση ήταν «Δεν γνωρίζαμε τι έγινε εντός της Υπηρεσίας μας, θα ελέγξουμε».

Ειρωνεία, ανικανότητα ή συγκάλυψη;

Μισό έτος μετά την πρόσθετη ενημέρωση, η απάντηση της ΣΑΕΑ έρχεται και τυπικά εγγράφως να αναφέρει με επίσημο έγγραφο «Δεν ελέγξαμε και δεν θα το κάνουμε γιατί δεν γνωρίζουμε. Ας αναλάβουν άλλοι αργότερα, δεν αναγνωρίζουμε ευθύνη μας». Όπως αναφέραμε έχουν περιέλθει στην κατοχή μας τα σχετικά έγγραφα και δεν τίθεται αμφιβολία περί αυτών.

Η χαλαρότητα στη συγκάλυψη λαθών επί λαθών πλέον δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για το δόλο πίσω από όλα. Τα τελευταία χρόνια εξάλλου τόσα και τόσα σκάνδαλα έχουν προκύψει από πλευράς Θρακομακεδόνων. Οικονομικά σκάνδαλα, παρενοχλήσεις, μπούλινγκ κ.α. που έρχονται συχνά πλέον και στο φως της δημοσιότητας.

Μέχρι πρότινος υπήρχε κάποιος φόβος στα λάθη ή στην παραβατικότητα. Αν δεν υπήρχε δυνατότητα να διορθώσουν κάποιο λάθος τουλάχιστον έβαζαν κάποιο τέλος. Πλέον δεν υπάρχει καν ενδιαφέρον για υποτυπώδη προσπάθεια νομιμοφάνειας. Εκεί έχει οδηγήσει ο εγωισμός και η ανοχή στη διαφθορά.

Μπράβο στην επιμονή σε όλους τους κατ’ εξακολούθηση επίορκους που παριστάνουν τους ηθικούς, τους τυπικούς και τους επαγγελματίες. Όσο και να προσπάθησαν να κάνουν κακό σε άλλους προσπαθώντας να τους θυσιάσουν για να αποφύγουν τις ευθύνες τους, άλλοι είναι αυτοί που έχουν εκτεθεί και δεν υπάρχει πλέον αμφισβήτηση για το χαρακτήρα τους και το λόγο πίσω από τις πράξεις τους. Δεν ξεχνιούνται οι πράξεις και λόγια όλων ότι και αν μεσολαβεί.

Αυτοί είναι, αυτούς φτιάχνουν και αυτούς φέρνουν στην κοινωνία να προωθήσουν τη βούληση και κακία τους. Το βασικό είναι ότι έβαλαν τα λόγια και την κακία αντιμέτωπα με τα στοιχεία και την αλήθεια. Επομένως δεν αποτελεί έκπληξη που με τις υπάρχουσες αποκαλύψεις και αυτά που θα ακολουθήσουν θα εκτεθούν κάποιοι βάναυσα. Αν θα τιμωρηθούν; Μάλλον δύσκολο εως σίγουρα απίθανο στα εσωτερικά, αλλά αυτό δεν θα ισχύσει και αλλού.

Καλώς να υποδεχθείτε στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ νέους επίορκους και κακόβουλους εγωιστές όπως δείχνουν οι αποδείξεις. Βγάλτε τις φωτογραφίες σας, καμαρώστε τις στολές και τα γαλόνια σας και δώστε μία τελευταία παράσταση υποτιθέμενου ήθους και αξιών.

Στην πορεία όλοι βρίσκουν μπροστά τους τις συνέπειες των πράξεων τους, δεν θα υπάρχει πάντα κάποιος από πίσω να προωθεί συμφέροντα και να συγκαλύπτει.

Η απάντηση σε καταγγελία για κακοποίηση ήταν “δεν μας νοιάζει αν κακοποιήθηκε κάποιος εξαιτίας μας ή δικών μας ανθρώπων, αν διασύρουμε, αν κάνουμε όλα αυτά που το καθήκον μας απαγορεύει να κάνουμε. Σημασία έχει να καλυφθούμε”.

Αυτά τα βλέπει και η κοινωνία  και σε αυτήν δεν περνάνε οι εσωτερικές απειλές. Είναι δύσκολο σε έναν κόσμο άδικο να έχεις τη δύναμη να κάνεις το δίκαιο αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους.

Η συνέχεια σε λίγες ημέρες…