Ελάχιστοι δικηγόροι αστυνομικού δικαίου: Γιατί;

Πρώτη και γρήγορη απάντηση δεν αγαπούν το σώμα!

γράφει η Μπουζουνοπούλου Μαρίνα – Πολυξένη (φοιτήτρια Νομικής) 

Δεύτερος και πιο ανησυχητικός παράγοντας είναι ότι ο κλάδος τόσο σε προπτυχιακό όσο και μεταπτυχιακό πεδίο είναι αποδυναμωμένος κάτι για το οποίο είχα κανει λόγο σε προηγούμενο άρθρο.

Πάμε όμως να δούμε τι εστι «αποδυνάμωση» στη νομική της Αθήνας παράδειγμα όπου φοιτώ υπάρχει το μάθημα ως «τίτλος» καθώς έφυγε η αρμόδια διδάσκουσα και ο/ η αντικαταστάτης της δεν γνωρίζει τίποτα για το εν λόγω δίκαιο ούτε καν τα στοιχειώδη περί ιεραρχίας του σώματος αφήνοντας επιλογή τους φοιτητές να διαλέξουν θεματικές ζητήματα δημοσίου δικαίου γενικότερα και να κάνουν απαλλακτικές εργασίες (εργασία με βάρος εξέτασης) η θεματική του προηγούμενου εξάμηνου λοιπον ήταν για το νερό και την ΑΔΕΕ πχ και αποκρίνομαι μα το θέλω το μάθημα.

Η απάντηση που πήρα αδιανόητη, Ελλάδα είσαι έτοιμη;

«Μπορείτε να πάρετε το βιβλίο του μαθήματος, να το διαβάσετε μόνη και να κάνετε εργασία»

Και οποίος θα την ελέγξει;

Εγώ! (το ίδιο άτομο που δεν γνωρίζει)

Εύχομαι πραγματικά τις σχολές Θεσσαλονίκης , Κομοτηνής να το διδάσκονται όντως αυτοί που το επιλέγουν και μετά τη δημοσίευση του άρθρου αυτού ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να το διδαχθώ έστω και διαδυκτιακα από καθηγητή των δυο άλλων σχολών.

Δεν επιτρέπω σε ΚΑΝΕΝΑ να μου στερήσει επαγγελματική εξέλιξη και θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας νομικός εκεί έξω που αναλαμβάνει υπεράσπιση χωρίς γνώσεις , αν υφίσταται ΕΙΣΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!