Προσαγωγή υπόπτου για τη φωτιά στον Κουβαρά

Τι είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη φωτιά

Στην προσαγωγή ενός υπόπτου για τη φωτιά στον Κουβαρά προχώρησαν οι Αρχές, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν αλλοδαπό που προσήχθη μετά από έρευνες της Αστυνομίας.

Η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς, πάντως, παρουσιάζεται αρκετά βελτιωμένη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννη Αρτοποιό.

Έρχεται νέα έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά Αττικής – Νέα έκτακτη ενημέρωση από εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

Θα υπάρξει έκτακτη ενημέρωση από τον Εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στον Κουβαρά Αττικής.

Εν τω μεταξύ με εναέρια μέσα και ομάδες «Δευκαλίωνα» και «Ξενοκράτη» συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στα μέτωπα των πυρκαγιών σε Κουβαρά, Λουτράκι και Καπαρέλλι Βοιωτίας.

Συγκεκριμένα, στον Κουβαρά διατέθηκαν δύο αεροσκάφη CL-215 και δύο CL-415, δύο ομάδες «Δευκαλίων», 22 άτομα συνολικά, καθώς και μια ομάδα «Ξενοκράτη» οκτώ ατόμων.

Για το μέτωπο του Λουτρακίου, διατέθηκαν δύο αεροσκάφη CL-215, δύο ελικόπτερα Chinook, δύο προωθητές γαιών καθώς και μια ομάδα «Δευκαλίων» έντεκα ατόμων.

Στο Καπαρέλλι Βοιωτίας διατέθηκαν δύο αεροσκάφη CL-215 και δύο PZL.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώνονται περιοχές καθώς και μοναστήρι της περιοχής.

Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων στα πύρινα μέτωπα, σύμφωνα με το ΜΕΤΕΟ

Σταδιακή εξασθένηση παρουσιάζουν οι άνεμοι στα πύρινα μέτωπα της Αττικής, της Κορινθίας, και Βοιωτίας σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η μέση ένταση των ανέμων στις 6 μ.μ. φτάνει τα 4-5 Μποφόρ, με ριπές έως 50 km/h και τοπικά έως 60 km/h στον μετεωρολογικό σταθμό της Κερατέας.

Για το διάστημα 6-8 μ.μ. το προγνωστικό μοντέλο υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr προβλέπει μικρή περαιτέρω πτώση της έντασης των ανέμων. Οι ριπές ανέμων από βόρειες διευθύνσεις στην περιοχή της Νότιας Αττικής στη μεγάλη πυρκαγιά του Κουβαρά προβλέπονται να μην ξεπεράσουν τα 60 km/h, ενώ αρκετά πιο ασθενείς θα είναι οι άνεμοι στις πυρκαγιές της Κορινθίας στο Λουτράκι και της Βοιωτίας στο Καπαρέλλι.

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Επικρατούν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στον Κουβαρά – Δόθηκε εντολή εκκένωσης

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιάννης Αρτοποιός, έκανε λόγο για εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στην περιοχή όπου εξελίσσεται η φωτιά στον Κουβαρά.

Όπως σημείωσε ο κ. Αρτοποιός, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Νέος Κουβαράς. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση.

Ανάβυσσος φωτιά

Να σημειώσουμε πως το πρώτο μήνυμα του 112 αφορούσε στην ενημέρωση για τη φωτιά, η δεύτερη για την εκκένωση του οικισμού Πέτα, η τρίτη για την εκκένωση των οικισμών Μελισσουργός-Τραμπουριά και η τέταρτη για εκκένωση των περιοχών Λαγονήσι-Σαρωνίδα-Ανάβυσσος προς Παλαιά Φώκαια.

Να τονίσουμε πως στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6 και 7 μποφόρ ενώ οι ριπές ανέμου έφταναν έως και τα 8 μποφόρ, ενώ ο πυκνός καπνός προκαλεί προβλήματα στη διαδικασία κατάσβεσης

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένα άτομα, χαρακτηρίζοντας τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα ως ιδιαίτερα δύσκολες, που διευκολύνουν την εξάπλωση δασικών πυρκαγιών.