ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: Σαν σήμερα χάθηκαν δυο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. από τρομοκρατική επίθεση και τροχαίο δυστύχημα

Το 2004, ο Ειδικός Φρουρός Χαράλαμπος Αμανατίδης έχασε τη ζωή του στο φυλάκιο της σκοπιάς, της οικίας του Στρατιωτικού Ακολούθου της Βρετανικής Πρεσβείας, θύμα τρομοκρατικής ενέργειας.

Δεκαοκτώ χρόνια πέρασαν από τη μέρα που ο νέος τότε Ειδικός Φρουρός Χαράλαμπος Αμανατίδης, αρνήθηκε να παραδώσει αμαχητί τον οπλισμό του και να δεχθεί καταιγισμό πυρών από άνανδρους ασύλληπτους ακόμη εγκληματίες.

Η μνήμη του θανάτου του Χαράλαμπου Αμανατίδη παραδίδει στους νεότερους τα μεγαλύτερα μαθήματα αυτοθυσίας και υπηρεσιακής ευσυνειδησίας, χαρακτηριστικά που λειτουργούν ως φωτοδότες στο πάντοτε σκοτεινό κακοτράχαλο και γεμάτο απρόοπτα, δρόμο των Ειδικών Φρουρών απέναντι στα αδηφάγα εγκληματικά τέρατα.

Εκεί, στη συμβολή των οδών Θήρας και Καρπάθου στην Κηφισιά, στο σημείο της δολοφονίας του Χαράλαμπου θα είναι αυτές τις ημέρες το μυαλό όλων των συναδέλφων.

Το τραγικό δυστύχημα της Αφροδίτης στην Καλογρέζα

Το 2019 η Δόκιμος Αστυφύλακας Αφροδίτη – Μαρία Παντούλα τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο ατύχημα, ενώ μετέβαινε για ανάληψη υπηρεσίας. Γεννήθηκε το 1994 και υπηρετούσε στο Α.Τ Πατησίων, όπου πραγματοποιούσε την πρακτική της εκπαίδευση.

Το χρονικό της τραγωδίας

Πριν καν το θύμα ταυτοποιηθεί επισήμως, οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για την 25χρονη δόκιμη αστυφύλακα Αφροδίτη – Μαρία Παντούλα, η οποία πήγαινε το πρωί στην υπηρεσία της και δεν έφτασε ποτέ. Μάλιστα, την αναζητούσε ο σύντροφός της και φίλοι της, καθώς δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, το αυτοκίνητο που κάηκε από την σύγκρουση είναι ίδιο με το αυτοκίνητο της 25χρονης.

Η κοπέλα που κάηκε ζωντανή μέσα στο αυτοκίνητο είναι η Αφροδίτη Παντούλα, 25 ετών, απο την Λευκάδα. Οι γονείς της ειναι και οι δύο απόστρατοι της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν αυτοκίνητο που κινείτο με ιλιγγιώδη ταχύτητα καρφώθηκε σε αυτοκίνητο που ήταν σταματημένο στο φανάρι, με αποτέλεσμα το δεύτερο να πεταχτεί πολλά μέτρα μακριά.

Το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο η οδηγός του. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας.